Fototapet | Rebel Walls

0 artiklar i Shoppingbagen

 
0

Ny kollektion #2 - Frontage

Från den 1:a december fram till julafton presenterade vi våra nya kollektion Frontage. Varje dag presenterade vi ett nytt mönster och dess berättelse.
Fototapet Frontage

Uppdaterad marockan

2013-12-24

24 DECEMBER - MARRAKECH

 

Tapeten Marrakech är en inbjudande tapet full av färg och värme. Inspirationen kommer från de varmare trakterna kring Marocko. Tapeten är ljusare och lättsammare än den mer dramatiska och kryddiga färgpaletten man traditionellt förknippar med marockanska mönster. Stilen kompletteras gärna med lyktor och ännu mer glada färger.

 

Missa heller inte Havanna där marrakechmönstret är uppblandat med vita kakelplattor. Den är även kusin till svartvita Marrakech Black som presenterades som lucka nummer tolv i julkalendern.

 

Gå till tapeten Marrakech ->

Uppdaterad marockan - Interior
Uppdaterad marockan - Wallpaper

Afternoon tea i mässen

2013-12-23

23 DECEMBER - PANEL

 

Denna träpanel kommer från regementsmässen i de gamla militära högkvarteren i vår hemstad Borås. Här intog soldaterna sin middag varje kväll. Lokalen är fortfarande bevarad i så gott som ursprungsskick men gjordes för några år sedan om till en restaurang. Idag kan alla ta sig en söndagsbrunch eller afternoon tea även om man inte är soldat.

 

Eftersom vi gillade den så mycket gjorde vi den även i en vit version. Vilken är din favorit?

 

Gå till tapeten Panel -> 

Afternoon tea i mässen - Interior
Afternoon tea i mässen - Wallpaper

Rustikt och strukturerat

2013-12-22

22 DECEMBER - WOODEN FRAMES

 

Vi har flera tapeter föreställande metall och vi har desto fler föreställande trä. Här är träet strukturerat av metall. Vi älskar den här tidlösa blandningen av "skapat av naturen" och "skapat av människan".

  

Gå till tapeten Wooden Frames ->

 

Rustikt och strukturerat - Interior
Rustikt och strukturerat - Wallpaper

Den gudomliga proportionen

2013-12-21

21 DECEMBER - RATIO

 

Ratio är en stilren och geometrisk tapet som ger fint djup. Mönstret är baserat på den matematiska principen ofta kallad den gudomliga proportionen eller det gyllene snittet.

 

Gå till tapeten Ratio ->
 

Den gudomliga proportionen - Interior
Den gudomliga proportionen - Wallpaper

Som en öppen bok

2013-12-20

20 DECEMBER - VINTAGE BOOKS, INSIDE

 

Nu i vintermörkret ökar lusten att dra sig undan och läsa en bok. Vintage books, inside är den perfekta tapeten för din läshörna. Lugn och ombonad passar den oavsett om din favoritplats för läsning är i sängen, vardagsrummet eller arbetsrummet.

 

I lucka nummer fyra visade vi en tapet med vackra böcker. Det var inte bara deras utsida som var vacker för det här är nämligen insidan av samma böcker.

 

Gå till tapeten Vintage Books, inside ->

Som en öppen bok - Interior
Som en öppen bok - Wallpaper

Kallt stål

2013-12-19

19 DECEMBER - STEEL


Den här tapeten är med sin repiga, metall-klädda yta en variant på det industriella inredningstemat. Vi skulle nog inte beskriva den här tapeten som varm och inbjudande. Men med sin kalla fasad stärker den kontrasterna mellan mjukt och hårt, varmt och kallt. Kombinerad med stora mjuka filtar och kuddar känns det hemtrevligt. Eller behåll den coola industriella stilen hård och kall om du vågar sticka ut.

 

Gå till tapeten Steel ->

Kallt stål - Interior
Kallt stål - Wallpaper

Bakom gamla lager

2013-12-18

18 DECEMBER - BATTERED WALL

 

Denna vägg finns på vårt favoritcafé. När de renoverade och tog bort gamla lager av tapet och färg framträdde en sliten vägg. Väggen var så fin att den fick bli kvar. Eftersom den blev en inspirationskälla under våra cafebesök tyckte vi att den inte var mer än rätt att dela med sig av inspirationen. Därför bokade vi in en fotografering och tapeten Battered Wall blev till. Lika fin på caféet som i sovrummet. Var skulle du vilja ha den?

 

Gå till tapeten Battered Wall ->

Bakom gamla lager - Interior
Bakom gamla lager - Wallpaper

Massiv betong

2013-12-17

17 DECEMBER - CONCRETE TRELLIS

 

Vi fortsätter med inspiration för inredning med industriell stil. Här har vi ett klassiskt trellismönster som uppdaterats till en kraftfull betongvägg. Trellismönster är vanligt förekommande i tapethistorien. Men i kombination med orubblig betong blir stilen en helt annan.

 

Tapeten finns i två nyanser. Originalet Concrete Trellis har en lätt gulnad ton men finns även helt svartvit och heter då Concrete Trellis, grey.

 

 

Gå till tapeten Concrete Trellis -> 

Massiv betong - Interior
Massiv betong - Wallpaper

Råa och nötta ytor

2013-12-16

16 DECEMBER - STEEL PLATES 

 

Inred i industristil! Avskalat, rått och robust. Blanda vitt, grått och svart med tapeter och möbler i råa metaller och gammalt trä. Det är befriande med en stil som är menad att vara operfekt med råa och nötta ytor.

 

Gå till tapeten Steel plates -> 

Råa och nötta ytor - Interior
Råa och nötta ytor - Wallpaper

Trärent och rustikt

2013-12-15

15 DECEMBER - BOARDS

 

I en period med mycket naturliga inspirationskällor i inredningsbranschen känns Boards med sina spikade träbrädor väldigt rätt. Trenden med trä och obehandlade ytor ger dessutom stora variationsmöjligheter. För den som vill åt den rustika känslan av trä men inte kan släppa associationen till furuklädda fjällstugor finns en mängd andra träslag. Kanske är svartek eller plywood något för dig?

 

Här hittar du fler träiga tapeter; Wooden Frames, Horizontal boards, Wooden Slats, Panel.

 

Gå till tapeten Boards ->

Trärent och rustikt  - Interior
Trärent och rustikt  - Wallpaper

Marmortapeter

2013-12-14

14 DECEMBER - FLOW


Marmor är en stor trend just nu inom inredning och mode. Det här mönstret är en annorlunda variant på samma steniga tema. Gjort med en speciell handgjord marmoreringsteknik är den mörkare och mer dramatiskt än den vanligare ljusa marmorn.

 

Vissa mönsterdetaljer kommer till sin rätt i fullskala på väggen. På produktsidorna finns det alltid en närbild på alla mönster där detaljerna syns bättre. Klicka in där om du vill se detaljerna i Flow bättre. 

 

Finns även i den ljusare versionen Flow, white. Är du ute efter en mer klassisk marmortapet finns Marble Tiles.

 

Gå till tapeten Flow ->

Marmortapeter - Interior
Marmortapeter - Wallpaper

Ur ett annat perspektiv

2013-12-13

13 DECEMBER - TIN PLATES ONTARIO, BLACK


Detta är gammal takplåt från ett innertak som bärgats från den första bankbyggnaden i Woodstock Ontario, Kanada. Den här tapeten visar faktiskt baksidan av plåten. Under fotograferingen av plåten insåg vi att vi helt missat hur fin den är bakifrån. Vi kände att även den sidan förtjänade att bli en del av vår kollektion med ytor. Är du nyfiken på hur den ser ut framifrån kan du kolla in tapeten Tin Plates Ontario.

 

Och som du kanske kommer ihåg var deras amerikanska kusin Tin Plates Nebraska lucka nummer 2 i julkalendern.

 

Gå till tapeten Tin Plates Ontario, Black ->

Ur ett annat perspektiv - Interior
Ur ett annat perspektiv - Wallpaper

Svartvita kakelplattor

2013-12-12

12 DECEMBER - MARRAKECH, BLACK 

 

Man kan skapa oändlig variation med ett Marrakech-inspirerat kakel och det passar perfekt på golv och vägg såväl som i taket. Då det här mönstret är svartvitt blir det trots sitt maffiga mönster väldigt elegant och sobert. Det gör att det passar bra på de flesta platser.

 

Gå till tapeten Marrakech, Black ->

Svartvita kakelplattor - Interior
Svartvita kakelplattor - Wallpaper

Geometriskt och organiskt pussel

2013-12-11

11 DECEMBER - HEXAGON

 

Tapeten Hexagon kommer från ett fotografi av själva marken på paradgatan Passeig de Gracia i Barcelona. Precis som flera byggnader på gatan är gatuplattorna designade av den katalanske arkitekten Antoni Gaudí (1852-1926). Gaudís arkitektur brukar räknas till art nouveau men hans unika estetik har satt avtryck på många stilar inom arkitekturen. Han blandade ofta geometriska mönster med inspiration från religion och havet. Organiska former som snäckor återkommer ofta, både i tak, trappor och konstruktioner. Eller som här, i mönstret på gatuplattorna, förenat med geometriska hexagoner.

 

Mönstret är vackert att gå på men skulle även passa perfekt som en taktapet. Var skulle du vilja sätta den?  

 

 

Gå till tapeten Hexagon ->

Geometriskt och organiskt pussel  - Interior
Geometriskt och organiskt pussel  - Wallpaper

Varaktig fransk arkitektur

2013-12-10

10 DECEMBER - MAIRIE 

 

Den här ritningen hittades undangömd på ett antikvariat. Den vackra byggnaden är kommunhuset i Paris fjärde distrikt. Byggnaden ritades 1872 och står än idag. Du kan till och med se den på Google Maps gatuvy.

 

Om du gillar stilen på Mairie får du inte missa tapeterna Hotel Hachette och Hotel Des Ventes. Eller tapeten Architect som var första luckan i julkalendern. Alla fyra tapeterna kommer i två färgnyanser, en svartvit och en som ser ut som de blekta och slitna originalen. 

 

Gå till tapeten Mairie ->  

Varaktig fransk arkitektur - Interior
Varaktig fransk arkitektur - Wallpaper

Patinated Diamonds

2013-12-09

9 DECEMBER - PATINATED DIAMONDS

 

Om du kikar på vår Frontagekollektion ser du att den innehåller flera tapeter med åldrade ytor. Det finns en skönhet i förfall som vi vill lyfta fram och Patinated Diamonds illustrerar det väl. Tapetens motiv är blå harlekinrutor, som med sina raka kanter står i kontrast till de mjuka slitningar som sakta putsar bort det skarpa.  

 

Gå till tapeten Patinated Diamonds ->  

Patinated Diamonds - Interior

Archive

2013-12-08

8 DECEMBER - ARCHIVE

 

Lådorna är ursprungligen en del av en bänk som används i vår lokala blomsteraffär. Vi upptäckte potentialen i bänken en fredagseftermiddag. Efter lite magi i designstudion växte bänken upp till att bli en tapet. 

 

 

Gå till tapeten Archive ->  

Archive - Interior
Archive - Wallpaper

Pappersarbete

2013-12-07

7 DECEMBER - PAPER ART

 

En sen fredagseftermiddag bestämde sig vår designer Johanna för att göra en lite pappersarbete. Det är roligare än det låter. Hon gjorde ett collage av vita pappersark, sidor ur böcker, tejp och färg. Till och hushållspapper fick vara med. Efter lite digital bearbetning fick hon fram ett mönster som blev riktigt vackert som tapet.

 

Gå till tapeten Paper Art ->  

Pappersarbete - Interior
Pappersarbete - Wallpaper

Vävda färger

2013-12-06

6 DECEMBER - DREAM WEAVER

 

Tapeten Dream Weaver har ett handmålat mönster från en av våra konstnärer i New York. Vattenfärgerna vävs samman till en graderad tapet, perfekt till sovrum såväl som vardagsrum. Mönstret är upprepningsbart och kan göras hur brett du vill. Det här är en tapet som även passar bra att tänka lite utanför lådan med, varför inte sätta den upp och ned eller från sidan. För den som vill ha lite mindre färg finns den även i svartvitt där den ger ett helt annat intryck.

 

Gå till tapeten Dream Weaver ->  

Vävda färger - Interior
Vävda färger - Wallpaper

Gamla lådor, ny design

2013-12-05

5 DECEMBER - INDUSTRIEL URBAN FARM L.A.

 

För ett tag sedan hittade vi en intressant inredningsbild på nätet. Bilden visade en restaurang med en fantastisk vägg fylld med gamla slitna lådor. Genom lite detektivarbete lyckades vi leta upp restaurangen och dess ägare Armen. Lite förvånad och fundersam (det är inte varje dag man blir uppringd av galna svenskar som vill göra tapet av ens restaurang) gick Armen med på att låta oss fotografera väggen och skapa en tapet av den. Lådorna har de samlat ihop från platser runt om i hela Kalifornien. Om du råkar befinna dig i L.A. och är sugen på urban fransk matlagning, missa då inte restaurangen som gett namnet till vår tapet; Industriel Urban Farm L.A. 

 

Gå till tapeten Industriel Urban Farm L.A., vintage ->   

Gamla lådor, ny design - Interior
Industrial Urban Farm L.A., vintage
Gamla lådor, ny design - Wallpaper

En bok är en dröm du kan hålla i handen

2013-12-04

4 DECEMBER - VINTAGE BOOKS, COVER

 

Det är något trösterikt och lugnande med böcker. Även den som inte är intresserad av att läsa måste ändå erkänna att det är vackra att titta på. De här väl-lästa böckerna lånade vi av en vän som delar vår kärlek till böcker. Vi fick låna böcker mot löftet om att göra ägaren stolt och att se till att de kom tillbaka oskadda. Och det gjorde vi!

 

Gå till tapeten Vintage Books, cover ->    

En bok är en dröm du kan hålla i handen - Interior
Vintage Books, cover
En bok är en dröm du kan hålla i handen - Wallpaper

Rostig skönhet från textilindustrin

2013-12-03

3 DECEMBER - PUNCH CARDS

 

Ibland behöver man inte gå långt för att hitta inspiration. En bit från kontoret i Borås finner du den här fasaden. Den tillhör en gammal textilfabrik som idag rymmer en kreativ mötesplats med utbildningar, utställningar och företag. Inspirationen till fasaden kommer självfallet från textilbranschen. Den vackert rostiga metallen föreställer de hålkort som användes i tillverkningen av Jaquardtyg. Mönstret, som hålkorten bildar när de vävs, föreställer ullsaxarna i Borås stadsvapen.

 

Gå till tapeten Punch Cards ->   

Rostig skönhet från textilindustrin - Interior
Punch Cards
Rostig skönhet från textilindustrin - Wallpaper

Antika takplattor

2013-12-02

2 DECEMBER - TIN PLATES NEBRASKA, white

 

Vår tapet Tin Plates Nebraska föreställer antika takplattor av metall. Plattorna var ett brandsäkert alternativ till innertakens detaljerade stuckatur som traditionellt gjordes av gips eller snidat trä. Plattorna var populära, speciellt i USA under 1890-1920-talet men har idag fått ett uppsving och nyproduceras. Allra vackrast är de när åldern fått sätta sin prägel som i denna platta som räddades från ett gammalt apotek i Nebraska, USA.

 

Gå till tapeten Tin Plates Nebraska ->  

Antika takplattor - Interior
Tin Plates Nebraska, white
Antika takplattor - Wallpaper

Parisisk arkitekturkonst på tapeten

2013-12-01

1 DECEMBER - ARCHITECT

 

I ett litet antikvariat på en bakgata i Barcelona hittade vi dessa tecknade fasadritningar undangömda i en låda. Vi kunde inte låta bli att falla för de eleganta och handritade fasaderna. Ursprungligen kommer de från ett arkitektkontor i Paris. Hur ritningarna hamnade i Barcelona är oklart men nu kan de få ett nytt hem som tapet hos dig. Ritningarna föreställer olika fasader och byggnader, några finns kvar än idag och några blev aldrig byggda. Promenerar du nedför Rue Drouot eller Rue Roissini i Paris kommer du att passera en av byggnaderna.

 

Gå till tapeten Architect -> 

Parisisk arkitekturkonst på tapeten - Interior
Architect
Parisisk arkitekturkonst på tapeten - Wallpaper
 
 

SÖK FOTOTAPETER

SNABBLÄNKAR

VANLIGA FRÅGOR

Instagram
Pinterest
Facebook

PARTNERS

NYHETSBREV

 

Rebel Walls AB
E-post:
Tel: 
Adress:
Org nr:
hello@rebelwalls.com
033-20 80 00
Mariedalsgatan 7 3tr, 503 38 Borås
556459-4561
Rebel Walls Logo Badge